Acció Ecologista-Agró considera que continua fallant la prevenció d’incendis

Agró critica la gestió de la prevenció dels incendis forestals a les demarcacions forestals valencianes. Tot i que la publicitat institucional insisteix en la importància de la prevenció, l’administració forestal no la aplica adequadament. Els punts clau són:

  1. Prioritat de la Prevenció: La prevenció és fonamental per evitar els incendis d’origen humà, que són la majoria.
  2. Mala Inversió dels Recursos: Els pressupostos dedicats a la prevenció no s’utilitzen efectivament per evitar incendis humans, sinó en activitats que no prevenen focs.
  3. Dades Específiques: En municipis com Énguera, menys del 5% dels recursos es dediquen a evitar causes humanes d’incendis.
  4. Factors no Causants de Focs: La vegetació seca, la calor i el vent no originen incendis, sinó que dificulten la seua extinció.
  5. Propostes de Millora: Es proposen mesures com la regulació d’activitats perilloses, vigilància i promoció d’alternatives a les pràctiques de risc.
  6. Voluntat Política: La manca de prevenció eficaç es deu a una falta de voluntat política, no a la falta de diners o desconeixement.
  7. Beneficis dels Boscos: Els boscos són fonts de beneficis socials i ambientals, i cal conservar-los i millorar-los.

Des de l’Associació es reclama una reestructuració dels plans de prevenció d’incendis per protegir el medi ambient i la societat.