Obertes les inscripcions per a nous cursos de formació a la Vall d’Uixó

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha obert les inscripcions dels nous cursos gratuïts de formació per a l’ocupació que es desenvoluparan en l’últim quadrimestre d’enguany. En concret són cinc: comunicació amb tecnologia digital, aplicacions més utilitzades d’intel·ligència artificial, realitat digital en el dia a dia, com trobar feina per internet i monitor/a acompanyant de transport escolar.

Els requisits per a participar en aquests tallers formatius són estar inscrits en l’Agència de Col·locació de l’Ajuntament i en l’oficina d’Ocupació Labora (antic Servef) com a demandants d’ocupació. Tots els cursos es realitzaran entre els mesos de setembre i desembre i van des de “donar nocions i competències bàsiques per a lluitar contra la bretxa digital” fins a “millorar els perfils de les persones animadores infantils i juvenils, per exemple”, tal com ha explicat el regidor d’Ocupació, Jorge García.

A més, des de la Regidoria també s’ofereixen altres accions formatives periòdiques, com l’elaboració de currículums o la preparació d’entrevistes de treball. Les inscripcions es poden fer gratuïtament a través de la pàgina web https://gestionandote.com/agencia/LAVALLDUIXO. En aquest mateix enllaç també es té accés a les ofertes d’ocupació actives, que en aquest moment superen les 30.

Aquestes accions s’emmarquen dins de l’estratègia anual d’ocupació, que també contempla en el mes de setembre la celebració d’una jornada i fòrum d’ocupació sobre la qual es donarà tota la informació per a participar en breu. Per al regidor, es tracta d’“una bateria d’eines per a millorar la inserció laboral de la ciutadania que estan donant resultats positius”.

A més ara, la ciutat disposa del Centre de Transformació Digital, un espai “adaptat a les necessitats d’aquest tipus de sessions de formació” i obert “a comerços, empreses i ciutadania en general”. Aquestes instal·lacions han sigut cofinançades per la Unió Europea mitjançant els fons europeus Next Generation EU.