Agró alerta del perill de convertir el territori valencià en un gran magatzem de plaques solars i aerogeneradors.

Acció Ecologista-Agró ha presentat al·legacions a la modificació de la llei 6/2020 de canvi climàtic i transició energètica. Les ecologistes alerten que esta és una estratègia articulada per legitimar les polítiques i conductes negacionistes molt perillosa, que convertirà el territori valencià en un gran magatzem de plaques solars i aerogeneradors a mercé de les grans empreses del sector energètic que afirmen “ens han arrossegat a l’actual situació d’emergència climàtica la lluita contra la qual es pretén sortejar”.

Agró diu que estem davant la modificació d’una llei que es justifica amb la necessitat de llevar els obstacles administratius que ralentitzen “l’adaptació del teixit productiu a les noves necessitats socials i per a promoure la inversió i el desenvolupament d’activitats econòmiques” i, per tant, “desenvolupament sostenible de l’activitat econòmica”. També veu una via lliure a l’especulació i a la destrucció impune de qualsevol entorn, “independentment de la valuositat que el caracteritze. Inclosos els espais natura 2000 i els boscos d’utilitat pública”.

Els ecologisteds no veuen la necessitat del procediment exprés per tal d’alleugerar els processos tècnics administratius només amb la intenció d’impulsar l’activitat econòmica sense que esta siga compatible amb el medi ambient.