El Parc del Progrés de la Vall d’Uixó disposa ja d’un nou sombraje per als xiquets

Amb una inversió de 19.000 euros, el consistori ha instal·lat dues veles de 120 m² per protegir els menuts del sol i les altes temperatures

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha instal·lat un sistema de ombreja a la zona de jocs infantils del Parc del Progrés, en el barri Toledo, amb una inversió de 19.000 euros. Les dues veles de 120 m² ancorades al sòl proporcionen ombra i protecció contra les altes temperatures, especialment durant els mesos més calorosos.

La primera edil, Tania Baños, ha destacat que aquesta millora va ser una sol·licitud de l’associació de veïns i pares del barri, ja que és una zona molt utilitzada i no comptava amb ombra natural. Aquesta actuació forma part de la iniciativa municipal per contrarestar els efectes del canvi climàtic, que va començar l’any passat al parc del 9 d’Octubre (Carbonaire).

El regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Marc Seguer, ha indicat: “Estem adaptant les polítiques municipals i les infraestructures públiques a la crisi climàtica per oferir espais a l’aire lliure on la ciutadania es puga refrescar”. Així mateix, s’està en la fase final de construcció del splash park amb jocs d’aigua a la plaça del Parc.

Vicente Pitarch, regidor d’Urbanisme, ha anunciat que al mes d’agost es publicarà la licitació de les obres de reforma del talús del Parc del Progrés, afectat per despreniments per pluges. Els treballs oferiran una solució definitiva i garantiran la seguretat abans de finalitzar l’any.

El pròxim 29 de juliol acaba el termini per a presentar ofertes per adjudicar 70.000 euros en millores de jocs i zones esportives de diversos parcs i zones verdes, incloent-hi la renovació dels jocs del Parc del Progrés i de la plaça del Castell, així com reparacions en altres àrees.

A més, la millora dels parcs i jardins és una prioritat per al consistori de la Vall d’Uixó, que a finals de l’any passat va actuar en les zones de jocs infantils del Polígon 3, Enric Valor, Colònia Segarra, plaça del Parc i Assumpció. També es va crear un nou espai de jocs en l’antic skate park.

Aprofitant la visita al barri Toledo, l’alcaldessa ha reclamat a la Conselleria d’Educació que augmente el crèdit per iniciar la reforma del CEIP Lleonard Mingarro. “Fa set mesos que esperem resposta per ampliar la partida, perquè el projecte està redactat, aprovat i llest per a licitar les obres”, ha remarcat, demanant “agilitat” per a una reforma urgent del col·legi, vital per al barri.