La Vall d’Uixó restaurarà l’Arbre de la Pau aquest estiu

L’escultura de Pere Ribera es completarà 21 anys després de la seua creació

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó restaurarà aquest estiu l’Arbre de la Pau, una escultura de Pere Ribera. Aquesta actuació no sols posarà en valor l’obra, sinó que la completarà tal com la va concebre el seu autor el 2001, durant el primer encontre d’artistes per la pau de la ciutat.

El regidor de Cultura, Jorge Marqués, ha explicat que la proposta prové del Consell de Cultura, en el qual estan representades les associacions i la ciutadania, responent així a la inquietud per una cultura oberta i participativa. Per a la Vall, això significa continuar sent un referent de pau a través del Museu de la Pau, especialment en el context internacional de guerres i conflictes.

La restauració es completarà al setembre i se celebrarà un acte públic per presentar el resultat final. Pere Ribera ha avançat que s’instal·laran 10 fulles d’acer inoxidable de mirall amb mecanisme de rotació, que es mouran amb el vent i produiran destells com a símbol de llum. A més, es repintarà tota l’escultura i s’hi col·locarà una plataforma per delimitar l’espai.

Marqués ha destacat la importància de valorar el patrimoni cuidant escultures que transmeten missatges de pau, drets humans, solidaritat, acollida i cooperació, projectant aquests valors tant a nivell local com internacional.

L’Arbre de la Pau es va crear el desembre de 2001 i durant quatre anys va estar al Palau de Vivel. El 2005 es va traslladar a la seua ubicació actual, a la Glorieta Mahatma Gandhi (Estació d’Autobusos). En aquell moment, el 30 de gener s’encenien unes boles de foc a la part superior, coincidint amb el dia escolar de la pau, mentre els xiquets i xiquetes llegien desitjos per la pau.

Encara que l’autor havia concebut l’obra amb fulles en forma de flama, aquesta mai es va completar. Fins aquest estiu, quan es tancarà el cicle i l’Arbre de la Pau lluirà acabat, tal com ho va idear l’artista local Pere Ribera i com ho ha demanat la Comissió de Cultura.