La Diputació de Castelló millora l’entorn turístic amb panells i tòtems multimèdia

Dotze municipis es beneficien del projecte finançat pel Pla de Recuperació i fons Next Generation EU

La Diputació de Castelló ha instal·lat panells i tòtems multimèdia en dotze municipis per a la millora comercial de l’entorn turístic, gràcies al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, finançat per la Unió Europea – Next Generation EU. El diputat d’Enginyeria Interna, José María Andrés, ha destacat que aquestes instal·lacions connecten els turistes amb el comerç local, oferint una àmplia gamma de serveis dirigits als visitants.

El projecte, amb un pressupost de 553.926,51 euros, compta amb 443.141,20 euros procedents del Pla de Recuperació i 110.785,30 euros aportats per la Diputació de Castelló. Els municipis seleccionats són Peníscola, Benicàssim, Orpesa, Alcalà de Xivert, Almenara, Betxí, Borriol, l’Alcora, Moncofa, Nules, Sogorb i Torreblanca, tots ells amb poblacions entre 5.000 i 20.000 habitants.

Les accions del projecte inclouen la instal·lació de huit punts d’accés a internet en cadascun dels municipis, la captació d’informació turística i la integració d’una solució tecnològica en la plataforma SmartVillages. A més, s’han instal·lat tòtems i beacons per a millorar la informació i personalització de l’oferta comercial.

Els panells i tòtems multimèdia estan connectats a una plataforma en línia amb un assistent d’intel·ligència artificial capaç de planificar el viatge dels turistes en múltiples idiomes, recomanant rutes, restaurants i esdeveniments en temps real. La empresa emergent iurban.es s’encarrega de proporcionar contingut oficial per garantir respostes precises.

Aquest portal web actua com una oficina turística 24/7 gràcies a la intel·ligència artificial generativa, capaç de crear rutes personalitzades i enviar la informació al correu del turista. Així mateix, es protegeixen les dades segons la llei de protecció de dades, i els tècnics poden obtenir informació detallada dels turistes per a optimitzar l’oferta comercial local.

Finalment, es recopilarà informació mensual sobre el nombre i caràcter dels turistes, els seus llocs d’origen i preferències, permetent als comerços locals adaptar-se millor als visitants i fidelitzar la clientela.