La Vall d’Uixó rehabilita el Depòsit Redó del nord de Carbonaire

L’objectiu és millorar l’abastiment d’aigua potable davant la sequera

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està rehabilitant el Depòsit Redó, situat al nord del barri Carbonaire, amb una capacitat de 1.800 m³. Les obres inclouen la reparació de les bovedilles del sostre malmeses pel pas del temps i la humitat, la construcció de 20 nous pilars, i el reforç del forjat i les estructures de ferro.

El dipòsit s’ha buidat per a acomplir aquestes tasques i s’ha sanejat, desinfectat i netejat tot l’interior. L’alcaldessa, Tania Baños, i el regidor de Serveis Urbans, Fernando Daròs, han visitat les instal·lacions, subratllant que en l’actual situació de manca de pluges “és fonamental mantenir totes les infraestructures hídriques en bon estat per a garantir l’abastiment d’aigua potable si la sequera empitjora”.

La Vall d’Uixó compta amb dos dipòsits d’aigua potable, i aquest és el més gran. Feia 20 anys que no s’hi feia una actuació estructural i, en detectar-se risc de despreniments al sostre, “hem decidit actuar immediatament” en col·laboració amb Facsa, l’empresa concessionària del servei del cicle integral de l’aigua. S’han invertit 60.000 euros en aquesta actuació “que no es veu, però té un impacte significatiu en la població”.

L’objectiu és que, amb aquesta rehabilitació, el Depòsit Redó puga donar servei sense problemes durant 20 anys més. En aquest sentit, han reiterat que actualment la xarxa d’aigua potable “perd el 40% de l’aigua que entra”, per la qual cosa s’ha augmentat el pressupost destinat a “reduir les pèrdues i les fuites, renovant les infraestructures”. Aquest dipòsit garanteix “el subministrament d’aigua potable a la ciutat davant qualsevol imprevist o incident, gràcies a la seua gran capacitat”.