Les Corts sol·liciten al Govern d’Espanya declarar el Sexenni de Morella com a Esdeveniment d’Excepcional Interés Públic

El Partit Popular (PP) ha aconseguit que Les Corts Valencianes demanen al Govern d’Espanya, per unanimitat, que declare el Sexenni de Morella com a Esdeveniment d’Excepcional Interés Públic, cosa que permetria beneficiar-se de deduccions fiscals importants.

La Comissió d’Economia i Hisenda de Les Corts va aprovar recentment la proposta del PP, que busca que aquesta festivitat siga reconeguda oficialment per a accedir a beneficis fiscals que ajuden a sufragar els costos que assumixen els veïns i empreses de Morella per a organitzar i guarnir els carrers durant l’esdeveniment.

El diputat popular Jesús Lecha ha destacat que, encara que l’Ajuntament de Morella va aprovar per unanimitat aquesta proposta, el Govern d’Espanya encara no ha atés la sol·licitud. “Des que l’Ajuntament va aprovar aquesta proposta, s’han celebrat diversos Consells de ministres i no ha sigut atesa la petició. Amb aquesta aprovació de Les Corts, ara interpel·lem també des de la Comunitat al Govern de Pedro Sánchez”, ha assenyalat Lecha.

Lecha també va explicar que “la Diputació Provincial ha incrementat el suport econòmic en un 25% i el Consell de la Generalitat ha concedit una ajuda directa de 60.000 euros, però el Govern Central encara no ha respost a la sol·licitud de col·laboració que mereixen els veïns de Morella. Volem que les tres administracions treballen juntes per a recolzar als veritables protagonistes, els veïns de Morella”.

La declaració del Sexenni com a Esdeveniment d’Excepcional Interés Públic permetria obtindre incentius fiscals similars als concedits a altres esdeveniments importants, com els Anys Jubilaris del Xacobeo, Caravaca o Liébana, el 525 aniversari de la trobada entre dos mons Huelva-Almeria, el 800 aniversari dels Amants de Terol, o el Festival de Cinema de Sitges, segons va indicar Lecha.

Finalment, Lecha va subratllar l’esforç dels 2.400 veïns de Morella, que cada sis anys honren a la Verge de Vallivana des de 1673, amb festes que inclouen tapissos de paper seda arrissat, danses, gremis, convents i processons històriques. “És de justícia que les administracions recolzen aquest esforç amb beneficis fiscals perquè no els resulte tan costós”, va concloure Lecha.