El Centre de Transformació Digital de la Vall d’Uixó acull el Consorci del Pacte Territorial per l’Ocupació

Està situat a la primera planta del Mercat Municipal i finançat pels fons europeus Next Generation EU

El Centre de Transformació Digital (CTD) de la Vall d’Uixó és la nova seu del Consorci del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa, situat a la primera planta del Mercat Municipal i finançat pels fons europeus Next Generation EU.

Representants municipals de la comarca, junt amb l’alcaldessa de la Vall d’Uixó i presidenta del pacte, Tania Baños, han visitat al personal del consorci. En aquest nou espai s’ofereixen serveis en ocupació, indústria, comerç, turisme i assessorament en transformació digital.

Baños ha ressaltat: “El CTD aporta un valor afegit a l’economia del nostre territori i ofereix formació contra la bretxa digital perquè ningú es quede arrere”. El centre és un espai de formació en habilitats i eines digitals, assessorament a empreses i hub digital per fomentar la innovació i el treball col·laboratiu.

A més, Baños ha indicat que el CTD serà un punt de generació i retenció de talent i captació d’inversors. S’està preparant un programa d’emprenedoria que oferirà cinc despatxos a persones amb idees de negoci o empreses en fase inicial relacionades amb la digitalització i les tecnologies.

El Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa treballa conjuntament per oferir solucions a problemes comuns de tots els municipis de la comarca. Per això, el CTD ofereix els seus serveis no només a la Vall d’Uixó sinó a tota la comarca.

Infraestructures i Activitats del CTD
Les obres del CTD han estat finançades per la Unió Europea a través dels fons Next Generation EU, gestionats pel Govern d’Espanya dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. A més dels despatxos, el CTD té sales de reunions, una sala de formació homologada, una zona coworking i un espai d’eines digitals.

Fins a finals d’any s’han programat 80 activitats gratuïtes sobre IoT, comunicació 5G, intel·ligència artificial, blockchain, centres de dades, ciberseguretat, ús de xarxes socials i comerç electrònic.