La Guàrdia Civil deté a set persones per robatori de coure a Castelló

El cos de seguretat ha recuperat onze tones de coure sostret en taulelleres de la Plana Alta i Plana Baixa de Castelló

Dins del Pla Nacional contra el robatori de coure, la Guàrdia Civil ha detingut set persones d’entre 25 i 48 anys com a presumptes autores dels delictes de robatori amb força, receptació i pertinença a organització criminal, i ha recuperat onze tones de coure sostret en taulelleres de la Plana Alta i Plana Baixa de Castelló.

L’operació es va iniciar el passat mes d’abril a conseqüència de diverses denúncies interposades per representants d’empreses ceràmiques de Vilafamés, Valdalba, L’Alcora i Sant Joan de Moró, on havien sostret cablejat de coure. Els agents de l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil, especialitzats en aquest tipus de delictes, van recollir durant els mesos d’abril a juliol les proves necessàries i van identificar els presumptes autors i la localització del material sostret.

S’han confiscat onze tones de cablejat de coure localitzades en diferents centres de residus, on el preparaven per a introduir-lo en el mercat negre, i han estat retornades als seus legítims propietaris. L’actuació ha estat realitzada per efectius de l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Castelló i el Post de la Guàrdia Civil de L’Alcora. Les diligències instruïdes han estat entregades al Jutjat de Guàrdia de Castelló.