La Diputació de Castelló executa el 77,38% del pressupost d’inversions

L’objectiu es garantir les infraestructures i els serveis bàsics dels municipis de la província

La Diputació Provincial de Castelló ha executat el 77,38% del pressupost destinat a inversions per garantir les infraestructures i serveis bàsics dels municipis de la província. Aquest és un dels aspectes destacats en la jornada ‘Diputació dels pobles’ celebrada aquest dimarts pel Govern Provincial al palauet municipal Vila Elisa de Benicàssim, com a part de l’aposta per fer que els pobles siguen els veritables protagonistes.

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha subratllat que “en aquests primers sis mesos de l’any hem activat tots els mecanismes perquè aquesta administració siga àgil i eficaç per a tota la província, incidint especialment en els municipis més xicotets, que són la nostra raó de ser”. En aquest sentit, destaca la posada a disposició dels ajuntaments, mancomunitats i entitats menors de 67,5 milions d’euros per a inversions i despesa corrent.

Aquest import inclou el Fons de Cooperació i el Pla Impulsa, dos plans que ofereixen ajudes als municipis de la província. Barrachina ha indicat que “el nostre objectiu des del minut zero és donar les màximes oportunitats als 135 municipis i, tant amb el Fons de Cooperació com amb el Pla Impulsa, aconseguim atendre les necessitats de manera real i efectiva i arribar on altres no arriben”.

El Pla Impulsa i el Fons de Cooperació formen part del primer eix del pressupost 2024 de l’administració provincial, destinat a impulsar els 135 municipis, amb l’objectiu de destinar més recursos, donar resposta a les necessitats dels castellonencs i solucionar problemes de manera eficient i efectiva.

A més, el Govern Provincial ha activat diversos convenis singulars amb ajuntaments, així com el pla de transició energètica ‘Diputació Resol, Diputació Respon’, que inclou un pla d’helisuperfícies, una línia de crèdit per a catàstrofes i emergències, i una oficina tècnica que resolga i agilitze els problemes dels municipis d’interior. Altres actuacions inclouen el pla d’emergències hídriques, el cicle de l’aigua i proveïment, el subministrament de maquinària per al manteniment de pistes i camins, i ajudes per a les pèrdues i danys causats pels incendis dels anys 2022 i 2023.

Durant la reunió a Vila Elisa, els diputats provincials han explicat el compliment del seu full de ruta i els objectius marcats en cada àrea de gestió. “Aquest mig any de 2024 és un exemple de compromisos complits i de treballar perquè aquesta Diputació siga àgil i útil per als 135 municipis, i que el progrés, el desenvolupament i les oportunitats arriben al conjunt del nostre territori”, ha subratllat Marta Barrachina.

A més de l’impuls als 135 municipis, s’ha repassat els altres grans eixos del pressupost 2024, que inclouen la dinamització de la província, l’atenció directa a les persones, l’aposta per la nostra identitat i la generació d’oportunitats.