La Diputació de Castelló activa 280.000 euros per a fomentar la transparència, participació ciutadana i bon govern en els municipis de la província

Els ajuntaments de població inferior als 20.000 habitants podran accedir a estes ajudes que permetran a les localitats de menor població “implantar i millorar” la rendició de comptes

La Diputació Provincial de Castelló ha activat una nova línia d’ajudes de 280.000 euros per fomentar la transparència, participació ciutadana i bon govern en municipis amb menys de 20.000 habitants. La diputada de Transparència i Participació, María Tormo, ha destacat que aquestes ajudes permetran als municipis més menuts millorar la rendició de comptes i el bon govern en la gestió municipal, amb l’objectiu de millorar la qualitat democràtica percebuda pels ciutadans.

María Tormo ha reafirmat el compromís de la institució provincial, presidida per Marta Barrachina, de portar la transparència institucional als municipis amb menys població i més necessitats de recursos. Ha assegurat que amb aquestes ajudes, els ajuntaments podran avançar en transparència i participació, seguint les directrius de la llei.

El programa d’ajudes s’articula en dues línies. La primera incentiva la participació ciutadana, buscant involucrar la ciutadania en la presa de decisions municipals i en el disseny de polítiques públiques. Aquesta línia inclou accions com la creació d’òrgans de participació, tallers, comissions de treball, xarxes ciutadanes i assemblees.

La segona línia fomenta la transparència en els ajuntaments, exigint una gestió íntegra, transparent i la rendició de comptes a la ciutadania. Entre les accions subvencionades es contempla la publicació d’informació pública, així com mecanismes d’avaluació i millora contínua dels nivells de transparència en els portals de les entitats locals.

Tots els municipis de la província amb menys de 20.000 habitants que vulguen adherir-se a aquestes ajudes hauran de presentar les seues sol·licituds dins dels 10 dies hàbils següents a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló. La subvenció cobrirà fins al 100% de les despeses subvencionables de l’activitat, amb un màxim de 8.000 euros per modalitat.