L’Escola Taurina de Castelló programa set festejos taurins com a classes pràctiques

El Consell Plenari de l’Organisme Autònom Local de l’Escola Taurina de la Diputació aprova el conveni de col·laboració amb els set ajuntaments que acolliran en els seus municipis la celebració d’una classe pràctica dels alumnes de l’Escola Taurina

L’Escola Taurina de la Diputació de Castelló ha programat, per als pròxims mesos, la celebració de set festejos taurins a mode de classes pràctiques per als seus alumnes en diferents municipis de la província.

El Consell Plenari de l’Organisme Autònom Local de l’Escola Taurina de la Diputació ha aprovat en sessió ordinària el conveni de col·laboració amb els set ajuntaments que acolliran en els seus municipis la celebració d’una classe pràctica amb mort o sense. El diputat responsable de l’Escola Taurina, David Vicente, ha ressaltat l’“interés” que han mostrat els ajuntaments de la província per acollir aquestes jornades taurines i acostar, d’aquesta manera, “el món del bou als joves de la nostra terra”.

Així doncs, entre els mesos d’agost i octubre, l’Escola Taurina, en col·laboració amb els ajuntaments de Benassal, Torreblanca, l’Alcora, Llucena, Orpesa, Almassora i Vall d’Alba, realitzarà classes pràctiques en aquests municipis que “no sols serviran per formar els alumnes de l’escola i que tots ells puguen complir el seu somni de ser toreros, també serviran per dinamitzar l’activitat de la tauromàquia i fomentar-la entre els més joves”, ha destacat David Vicente.

En aquest sentit, el diputat responsable de l’àrea ha posat de manifest “el compromís de l’equip de Govern que presidix Marta Barrachina amb les nostres tradicions i la nostra cultura, que té a la província una destinació turística i punt de trobada dels aficionats de la tauromàquia, que fins i tot es desplacen des de províncies veïnes al reclam del que aquestes jornades taurines oferixen”.

I fruit d’aquest compromís són les jornades taurines que la Diputació de Castelló organitza al llarg de l’any per “portar la tauromàquia als municipis de la província que desitgen gaudir-ne”, ha apuntat el diputat provincial, qui ha enaltit “l’essència de les classes pràctiques i les novillades perquè la nostra escola lluïsquen en la plaça i la gent conega el talent de la nostra terra”.

Així doncs, dins del programa d’activitats previstes, l’Escola Taurina, tal com ha aprovat el Consell Plenari, organitzarà una novillada a Vilafranca aquest diumenge 14 de juliol i una altra a Benassal l’1 de setembre. Totes dues novillades sense picadors han quedat adjudicades a favor de l’empresa Esdeveniments Mare Nostrum S.L.

Cal destacar que totes aquestes activitats formen part del Pla Formatiu de l’O.A.L. Escola Taurina de Castelló per a l’any 2024, el qual té entre els seus objectius estatutaris “la realització d’actes encaminats a l’ensenyament i formació dels seus alumnes, així com contribuir a la promoció de la festa taurina”, ha explicat David Vicente, qui ha posat l’accent en la importància d’aquestes jornades taurines que “pretenen contribuir a difondre la gran labor que fan tant alumnes com professors de l’escola i donar suport a les tradicions i arrels del nostre territori”.