Nou conveni per a reforçar la comunicació local a la Comunitat Valenciana

La FVMP i la Generalitat Valenciana signen un acord per a enfortir els mitjans locals com a garants de transparència i cohesió municipal

La comunicació local a la Comunitat Valenciana es veurà reforçada gràcies a un nou conveni entre la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la Generalitat Valenciana. Aquest acord busca enfortir el paper dels mitjans locals en la transparència, la identitat i la cohesió de cada municipi.

Miguel Bailach Luengo, secretari general de la FVMP, ha destacat que “apostem per la comunicació local com a mitjà de transmissió de la identitat, cultura i realitat socioeconòmica dels nostres pobles, facilitant la interacció dels mitjans locals amb els tradicionals i les xarxes socials.” Segons Bailach, “les emissores locals són essencials per a proporcionar informació de proximitat, com un servei públic que ens informa sobre els aspectes que ens interessen diàriament.”

El conveni, signat per Francisco Daniel González, director general de Comunicació i Promoció Institucional, i Miguel Bailach Luengo, estableix un marc de col·laboració que inclou el finançament d’esdeveniments clau com el Dia Mundial de la Ràdio, el IV Encontre de Comunicació de Proximitat i programes especials en emissores municipals. Aquestes iniciatives no sols promouen la participació ciutadana, sinó que també reforcen el paper dels mitjans locals en la construcció de comunitats més fortes i connectades.

L’acord reconeix i reforça el paper de la comunicació local com a servei públic fonamental, eina de transparència i reflex de la identitat local. La FVMP i la Generalitat Valenciana estan compromeses en garantir que les veus dels municipis es senten i es valoren, promovent una major cohesió social i participació ciutadana.

A més, el conveni posa en marxa noves estratègies per a integrar les emissores locals amb mitjans tradicionals i plataformes digitals, assegurant una difusió àmplia i efectiva de la informació que afecta cada comunitat. El finançament d’esdeveniments permetrà un intercanvi d’idees i millors pràctiques entre els professionals del sector, fomentant la innovació i la millora contínua en la comunicació local.

La col·laboració entre la FVMP i la Generalitat Valenciana és un pas ferm cap a una comunicació local més forta, diversa i accessible per a tots. Aquesta aliança estratègica subratlla el compromís amb el desenvolupament de comunitats informades, participatives i cohesionades, on cada ciutadà tinga accés a informació rellevant i de qualitat.