La Direcció General de Costes de Moncofa licita per 111.058,83 euros el projecte d’espigons per a les platges del Grau

L’empresa adjudicatària tindrà 12 mesos per a redactar el projecte, amb interrupcions per la fase de la declaració d’impacte ambiental

La Direcció General de Costes ha licitat per 111.058,83 euros la redacció del projecte de construcció d’espigons a les platges del Grau. L’empresa adjudicatària tindrà 12 mesos per a redactar-lo, encara que el termini es veurà interromput durant la fase de la declaració d’impacte ambiental (DIA).

L’alcalde, Wences Alós Valls, ha qualificat la licitació de “bona notícia després d’una dècada de paràlisi, fruit de la reivindicació dels veïns i de la Plataforma Espigons Ja – Platges de Moncofa.” També ha destacat que el municipi vigilarà el compliment dels terminis establits, recordant que el projecte del Camí Cabres va patir retards per l’informe mediambiental, que va trigar 18 mesos.

El projecte definirà les proteccions costaneres en un tram de 2,7 quilòmetres, des de Nules fins a la platja del Masbó, en el litoral sud de Moncofa. Les obres del projecte del Camí Cabres començaran aviat.

L’alcalde ha lamentat la lentitud del procés, ja que des del 2015, quan l’Estratègia de Defensa del Litoral va marcar les actuacions, no ha començat cap projecte. Ha insistit que les inversions són necessàries per a defensar la costa de Moncofa, especialment la platja del Masbó, la més vulnerable. La Plataforma Espigons Ja, integrada per tots els grups polítics de l’Ajuntament i les tres associacions veïnals de la platja, ha canalitzat les demandes de la localitat davant la Direcció General de Costes.