La Diputació de Castelló injecta 200.000 euros aautònoms i pimes dels municipis de la província afectats pels incendis forestals de 2022 i 2023

L’objectiu és reactivar l’economia local dels municipis perjudicats

La Diputació Provincial de Castelló ha aprovat una línia d’ajudes valorada en 200.000 euros per als autònoms i pimes dels municipis afectats pels incendis forestals de 2022 i 2023. La presidenta del Govern Provincial, Marta Barrachina, ha destacat que aquestes ajudes busquen dinamitzar el territori mitjançant programes de reactivació econòmica, enfortint els sectors més perjudicats pels grans incendis.

Barrachina ha subratllat el compromís de la Diputació amb els veïns de la província, assenyalant que aquesta línia d’ajudes està dirigida a aquells que van haver de tancar les seues activitats a causa dels incendis de Bejís, Costur i Villanueva de Viver.

Detalls de les Ajudes
La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea d’Economia, María Ángeles Pallarés, ha explicat que seran els ajuntaments dels 18 municipis afectats els encarregats d’impulsar els programes de reactivació econòmica. Aquests programes inclouran campanyes de publicitat, trobades empresarials, fires, i altres iniciatives per a revitalitzar l’economia local i promoure el comerç.

Els municipis beneficiaris de les subvencions són: Altura, Barracas, Bejís, Jérica, Sacañet, Teresa, Torás, El Toro, Viver, Costur, Figueroles, Llucena, Les Useres, Fuente la Reina, Puebla de Arenoso, Montán, Montanejos i Villanueva de Viver. La subvenció cobrirà fins al 100% de les despeses subvencionables, i la quantia màxima dependrà de la puntuació obtinguda, considerant factors com el nombre de veïns, hectàrees cremades i si el municipi va ser desallotjat.

Aquestes ajudes se sumen als 40.000 euros destinats a les cooperatives afectades pels incendis de 2022, reflectint el compromís de la Diputació de Castelló amb la protecció dels interessos dels ciutadans i la millora de la seua qualitat de vida.

Els interessats hauran de presentar les sol·licituds dins dels 20 dies naturals següents a la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló.