La Vilavella acull una jornada del Pla Vive

Els assistents van debatre la necessitat d’adhesió al pla per a millorar l’accés a l’habitatge

La Vilavella va acollir una jornada informativa del Pla Vive, organitzada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la Generalitat Valenciana. L’esdeveniment, celebrat el dimecres 10 de juliol a les 12:00 hores al Saló d’Actes de la Casa de la Cultura Manuel Vicent, va reunir alcaldes, regidors i tècnics d’habitatge de les comarques de la Plana Baixa, Alt Palància i Alt Millars.

Els ponents, entre els quals estaven Carmen Navarro Roig, alcaldessa de la Vilavella; Miguel Bailach, secretari general de la FVMP; Ernesto Fernández, director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha); i Ana Isabel Caballer Almela, directora general d’Habitatge, van destacar la urgència d’unir-se al Pla Vive, dissenyat per fomentar la construcció de noves vivendes de protecció pública.

Carmen Navarro va afirmar: “És un orgull que la Generalitat Valenciana i la FVMP hagen elegit la Vilavella per reunir-se amb els ajuntaments de mitja província i exposar la necessitat d’adherir-nos al Pla Vive per ajudar les persones més necessitades. El nou equip de Govern de la Vilavella confirma l’adhesió oficialment després d’aprovar-ho en la Junta de Govern.”

El Pla Vive és una resposta a la crisi d’accés a l’habitatge que afecta la Comunitat Valenciana. Amb els preus de lloguer augmentant més del 80% i els de compra gairebé un 45% entre 2015 i 2023, el pla busca oferir solucions sostenibles. La construcció de vivendes protegides ha arribat a mínims històrics mentre la demanda d’habitatges assequibles augmenta, especialment entre els joves.

Aquest projecte, part d’un conveni marc de col·laboració signat el passat 2 d’abril entre la FVMP i la Generalitat, té com a objectiu mobilitzar sòl públic per promoure habitatges de protecció pública. La implementació del Pla Vive representa un esforç conjunt entre les administracions locals i autonòmiques per abordar el problema de l’accés a una vivenda digna i assequible. La col·laboració públic-privada facilitada per aquest conveni permetrà la construcció de fins a 10.000 noves vivendes en els pròxims quatre anys, destinades principalment a joves i famílies en situació de vulnerabilitat.