La Diputació de Castelló revelarà els guanyadors del VII Concurs de Regeneració Urbana el 12 de juliol

Els ajuntaments de Cortes de Arenoso, Montanejos, Eslida, Morella i Vila-real son els 5 finalistes

La Diputació Provincial de Castelló anunciarà aquest divendres, 12 de juliol, els projectes guanyadors de la setena edició del Concurs de Regeneració Urbana (CRU) en una cerimònia a Canet lo Roig. Els projectes premiats convertiran espais urbans en museus a l’aire lliure, destacant la ceràmica com a element clau del paisatge urbà dels 135 municipis de la província.

Dels 44 ajuntaments que van presentar propostes, cinc han estat seleccionats com a finalistes: Cortes de Arenoso, Montanejos, Eslida, Morella i Vila-real. Els set projectes finalistes són: Cortes de Arenoso: “La Calle y la Casa” (Alejandro Martínez del Río i Daniel López) i “Umbráculo” (Javier López, Isaac Peral i David Bisquert). Eslida: “Bassa i plaça” (José Lerma, Júlia Gomar, Júlia Cristina Pineda, Marcos Lizondo i Josep Vicent Lluch). Montanejos: “El urbanismo de los acontecimientos” (Luis Navarro i Núria Martínez). Morella: “De Sant Mateu a Sant Miquel” (Carme Carbó, Vicente Dualde i Pepe Hernández) i “Domesticar lo urbano” (Carlos Sánchez i Jonathan Berna). Vila-real: “Tejiendo Vida” (Olga Badía, Blanca Pedrola i Laura Arrieta).

Els dos projectes guanyadors seran seleccionats per la seua qualitat arquitectònica, adequació, utilitat, accessibilitat, sostenibilitat i ús de la ceràmica com a material principal.La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha ressaltat que el CRU és sinònim d’impuls a la ceràmica i regeneració urbana, convertint els pobles en aparadors de ceràmica.

Gala de lliurament de premis: Els projectes es donaran a conéixer en un espai regenerat gràcies al CRU

La gala es celebrarà en l’espai ‘Camino de baldosas amarillas’ a Canet lo Roig, començant a les 19.00 hores. El diputat de Promoció Ceràmica, Vicente Pallarés, ha elogiat la ubicació de l’acte com una demostració dels èxits del CRU.

Durant la gala, a més dels dos guanyadors, es lliuraran cinc mencions i el premi CRU [E], destinat a estudiants en fase formativa. Els projectes premiats són “Al Con Fluir” i “La Cuarta Pared”, que es realitzaran a Alcúdia de Veo, destacant la creativitat i originalitat dels futurs professionals de l’arquitectura.