Almenara instal·la un carrusel inclusiu a la plaça 8 de Març

El joc adaptat té espai per a dues cadires de rodes i pot ser usat per xiquets i xiquetes d’entre 5 i 12 anys

L’Ajuntament d’Almenara ha instal·lat un carrusel giratori inclusiu a la plaça 8 de Març per a xiquets de 5 a 12 anys. Aquest joc infantil permet que dos xiquets amb cadira de rodes i altres quatre asseguts en bancs puguen jugar junts. La inversió en aquest carrusel ha sigut de 6.000 euros.

El carrusel consisteix en una plataforma circular d’acer antilliscant amb dos bancs de polietilé. Hi ha espai per a dues cadires de rodes i unes agarradores perquè els xiquets puguen agafar-se mentre el carrusel gira, activat amb el moviment de les cames. Un cartell informatiu explica el seu funcionament.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat l’aposta del municipi per instal·lar jocs infantils adaptats per eliminar barreres i afavorir l’accessibilitat. Pérez ha ressaltat que aquest carrusel és el primer joc adaptat en els parcs de la localitat, instal·lat després d’escoltar la petició d’una alumna.

L’alcaldessa ha apel·lat al civisme per respectar el carrusel inclusiu i ha demanat que es prioritze l’accés als xiquets amb mobilitat reduïda.