L’Ajuntament de la Vall d’Uixó denuncia que la Generalitat ha resolt el 2,6% de sol·licituds de dependència d’enguany

De 193 peticions ha aprovat 5 i l’autorització de les valoracions pateix un retard de 6 mesos

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha denunciat la llarga espera en la resolució dels expedients de la Llei de Dependència per part de la Generalitat Valenciana. En el primer semestre de 2024, s’han registrat 193 sol·licituds, però només se n’han resolt 5, el 2,6% del total. Això contrasta amb el 2023, quan es van resoldre el 72% de les 527 sol·licituds.

El regidor de Serveis Socials, Jorge Marqués, ha explicat que la reducció en el nombre de peticions es deu al fet que la Conselleria tarda mesos en autoritzar l’inici dels tràmits de valoració, endarrerint tot el procés. Marqués ha lamentat: “La situació recorda als anys anteriors a 2015, quan els expedients s’acumulaven i les persones morien sense tenir la dependència aprovada ni cobrar la prestació. Ha recordat que l’administració té 6 mesos per resoldre i començar el pagament, per la qual cosa la Generalitat està incomplint aquests terminis.

Com a resposta, l’Ajuntament ha activat una nova assessoria jurídica de serveis socials, on qualsevol persona pot formalitzar una queixa o denúncia a la Generalitat Valenciana mitjançant el Síndic de Greuges. Per a sol·licitar cita, cal acudir al punt d’informació de la Regidoria de Serveis Socials (avinguda Jaume I, 30).

Marqués ha exigit a Mazón i la consellera Camarero que garantiren la llei de la dependència per ser una prioritat per a una població envellida. Així, ha demanat que es posen a treballar després d’un any de mala gestió i falta de capacitat.

El procés comença amb la sol·licitud de la prestació a través de l’Ajuntament, que obri l’expedient i l’envia a la Conselleria de Serveis Socials per a l’autorització. Abans, aquest tràmit tardava entre 1 i 2 dies, però ara dura entre 5 i 6 mesos. Una vegada autoritzat, una treballadora social visita el domicili per a proposar un grau de dependència. L’informe es remet a la Generalitat, que estableix el PIA (programa individual d’atenció) i la resolució definitiva amb una assignació econòmica. Tot i que els expedients es resolen, el PIA no s’està gestionant, impedint que els diners arriben a les famílies. Davant aquesta situació, l’Ajuntament serà exigent en la defensa de la ciutadania i dels seus drets, govern qui governe, ha conclòs el regidor.