Nules rep una subvenció de quasi 3 milions d’euros per a la millora del jaciment de Benicató

El projecte es desenvoluparà fins al 2027

El Ministeri d’Indústria i Turisme ha inclòs a la localitat de Nules entre els 92 municipis seleccionats per al “Programa de millora de la competitivitat i de dinamització del patrimoni històric amb ús turístic”. El projecte de Nules, que busca la consolidació definitiva del jaciment arqueològic romà de Benicató i la seua museïtzació, ha obtingut una subvenció de 2.965.710 euros, la més alta en la història del municipi.

El projecte, que es desenvoluparà fins al 2027, consta de tres fases: la primera, dedicada a treballs arqueològics per descobrir la totalitat del jaciment; la segona, enfocada en la restauració i interpretació del jaciment; i la tercera, que preveu la creació d’un museu al jaciment mateix. Aquest museu exposarà les peces trobades, oferint una contextualització i cronologia del jaciment, destacant la seua importància geogràfica fa més de dos mil anys.

La regidoria de Patrimoni de Nules i l’empresa Arqueocas han treballat conjuntament durant quasi un any per redactar i planificar aquest complex projecte. L’edil de Patrimoni, Guillermo Latorre, ha expressat la seua satisfacció, afirmant que “després de dècades d’abandó, el jaciment ressorgirà per convertir-se en un dels principals atractius turístics de la província”.

La regidoria de Patrimoni ha anunciat la creació d’una comissió interdepartamental per fer un seguiment exhaustiu del projecte.