L’Ajuntament de la Vall d’Uixó participa en la IV Assemblea de la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030

La trobada, celebrada a Màlaga, fomenta la col·laboració municipal en la gestió dels fons europeus i l’Agenda 2030

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha participat aquesta setmana en la IV Assemblea de la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030, celebrada a Màlaga. Aquest esdeveniment, organitzat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), ha servit per a compartir experiències, bones pràctiques i abordar necessitats en la gestió dels fons europeus i la implementació de l’Agenda 2030.

L’alcaldessa, Tania Baños, ha estat ponent en la taula redona ‘El compromís de la indústria i l’empresa local amb l’Agenda 2030’, destacant les polítiques de reindustrialització i dinamització empresarial al municipi, així com l’avanç en la implantació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). També han intervingut en aquesta taula redona l’alcaldessa d’Almeria, l’alcalde de Villacarrillo i l’alcalde de Riba-roja.

L’objectiu de la presència municipal en aquesta assemblea ha estat “reflexionar sobre els reptes de sostenibilitat ambiental, econòmica i social, tant en l’àmbit local com global” i “fer front als discursos negacionistes de la igualtat o del canvi climàtic”, segons ha explicat Baños. A més, ha compartit espai de debat amb el ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy.

La Vall d’Uixó és un referent en l’obtenció i execució de fons europeus Next Generation EU, amb 14 milions d’euros destinats a projectes com el Centre de Transformació Digital. L’alcaldessa ha subratllat que aquesta estratègia de futur transcendeix la legislatura actual i es basa en un ampli consens polític.

A banda del Centre de Transformació Digital, s’estan rehabilitant la Torre de Benissahat i la segona fase del Camí de l’Aigua amb finançament europeu. D’aquí a els pròxims mesos començaran les obres d’ampliació i reforma de l’edifici de l’ajuntament, del Museu de la Fàbrica de la Llum i de la regeneració urbana del barri Colònia Sant Antoni.