Nules hissa la seua bandera reivindicativa a la platja de Les Marines

També onegen les banderes Qualitur a les platges de les Marines, Bovalar i l’Alcúdia

“Sense bandera blava, però amb dignitat: Nules més fort que un mur” és el lema de la bandera que ja oneja a la platja de les Marines. Aquest dijous, l’alcalde David García, la regidora de Platges M. José Esteban, i altres membres del govern municipal van assistir a la hissada. Aquesta bandera també onejarà a les platges de Bovalar i de l’Alcúdia com a protesta contra la postura de Costes, que ha impedit que Nules obtingui la Bandera Blava aquest any.

Aquest distintiu, atorgat per la Fundació per l’Educació Ambiental (FEE), reconeix la qualitat de l’aigua i els serveis prestats. La regidora M. José Esteban explica que el litigi amb Costes, causat per la construcció d’un mur per protegir les casetes de primera línia, és la raó de la no concessió de la Bandera Blava, que la platja de les Marines havia rebut des de 2019.

L’alcalde David García ressalta que, tot i no obtenir la Bandera Blava, les platges tindran banderes reivindicatives per protegir el patrimoni marítim. També s’ha hissat la bandera Qualitur a les platges de les Marines, Bovalar i l’Alcúdia, reconeixement de Turisme Comunitat Valenciana per la qualitat i gestió mediambiental. A més, les platges de Nules compten amb les certificacions ISO 9001 i ISO 14001, així com amb la bandera “Platges sense fum”, per preservar la salut pública i el medi ambient dels efectes del tabac.