La Diputació posa música barroca a la ceràmica de la província amb el nou cicle ‘Cúpules Blaves’

La iniciativa comença el 6 de juliol a Costur i continua fins al setembre

La Diputació Provincial de Castelló posarà música a la ceràmica de la província amb el nou cicle ‘Cúpules Blaves’. Aquesta iniciativa portarà música barroca a huit municipis, amb concerts de l’Estança Harmònica, començant el dissabte 6 de juliol a Costur i continuant fins al setembre.

El tema ‘Cúpules Blaves’ s’inspira en la silueta dels pobles definida per les cúpules blaves de les esglésies, una característica arquitectònica del segle XVII. El diputat de Cultura, Alejandro Clausell, ha destacat que l’objectiu del cicle és revaloritzar aquestes cúpules que representen la volta celeste i alberguen pintures religioses.

L’Estança Harmònica, fundada en 2007, és una formació destacada per la seva interpretació autèntica de la música dels segles XVII i XVIII. Els seus concerts es caracteritzen per l’ús d’instruments històrics i tècniques interpretatives rigoroses per oferir una experiència educativa i emocionant.

Cada concert inclourà una breu presentació sobre el programa, els compositors i els instruments, i el públic podrà veure els instruments de prop i fer preguntes després de l’actuació.

La programació inclou 8 concerts a diferents municipis: Costur (6 de juliol), Ribesalbes (7 de juliol), Castellfort (13 de juliol), Altura (14 de juliol), Montán (27 de juliol), les Coves de Vinromà (28 de juliol), Catí (7 de setembre) i Cervera (8 de setembre).