Castelló i Teruel coordinen la prevenció d’incendis per protegir el patrimoni natural

La localitat de El Toro acull la creació d’un grup de treball entre la Generalitat Valenciana i Aragó per respondre coordinadament als incendis forestals

Les províncies de Castelló i Terol coordinen els seus mitjans de prevenció d’incendis per protegir el patrimoni natural de tots dos territoris. Aquest matí, El Toro ha acollit una reunió on la Generalitat Valenciana i Aragó han constituït un grup de treball per a una resposta conjunta davant incendis forestals. La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha destacat la importància de reforçar la coordinació entre ambdues comunitats per a millorar els temps de resposta i garantir la seguretat.

En la reunió, s’han analitzat els riscos compartits i els recursos disponibles per a la prevenció d’incendis. Els assistents han coincidit en la necessitat de col·laborar en l’àmbit operatiu, de gestió i comunicació, amb un enfocament especial en la prevenció per a millorar la resposta davant emergències.

El patrimoni natural com la Reserva de la Biosfera de la Vall del Cabriel, la Reserva de l’Alt Túria, i els parcs naturals fronterers com la Tinença de Benifassà i el Penyagolosa, han estat destacats com àrees prioritàries de protecció.

El grup de treball es reunirà periòdicament per coordinar esforços en la conservació del medi natural, la lluita contra els incendis forestals i la protecció de l’entorn. Marta Barrachina ha mencionat la inversió d’1,8 milions d’euros per a tasques de mitigació i neteja a la província, així com l’ús d’aigua regenerada de depuradora per a la prevenció i extinció d’incendis.

La Diputació de Castelló manté un dispositiu ampli de 750 efectius, 200 vehicles i 5 mitjans aeris per afrontar un estiu d’alt risc d’incendis. També s’està desenvolupant un projecte pilot de tancat virtual per a la prevenció d’incendis a través de la ramaderia extensiva.