L’Ajuntament de la Vall d’Uixó crea els Oasis Climàtics per combatre la calor

Cinc centres socials oferiran espai climatitzat i activitats durant juliol i agost

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha impulsat el projecte Oasis Climàtics, que ofereix espais públics climatitzats per a protegir la població de les altes temperatures. Al juliol i agost, cinc centres socials (Maestro Rodrigo, Santiago Apòstol, San Antonio, Carbonaire i les Llimeres) estaran disponibles per a aquelles persones que no poden permetre’s aire condicionat a casa, segons ha explicat el regidor de Serveis Socials, Jorge Marqués.

Aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Comissió de Gent Gran i les associacions de jubilats, té com a objectiu crear zones on refugiar-se de la calor i fer front a les cada vegada més freqüents onades de calor.

A més de la climatització, aquests espais oferiran fonts d’aigua fresca, jocs de taula, manualitats, llibres i passatemps, fomentant la interacció social i combatent la soledat. Marqués ha destacat la importància de crear comunitat i xarxes de suport, involucrant a tots els agents socials.