L’Ajuntament d’Almenara s’adhereix al Projecte Majors per a un fomentar un envelliment actiu i saludable

L’Ajuntament d’Almenara i l’Institut de Biomecànica de València han signat un conveni pel qual l’ajuntament, a través del Departament de Serveis Socials, s’adhereix al Projecte Majors de l’IVACE+I. Aquesta iniciativa té com a finalitat generar criteris de disseny i assignació de productes i serveis per a un envelliment actiu i saludable de la població major de la Comunitat Valenciana, tenint en compte l’ús de les noves tecnologies i ajudes tècniques.

Després de l’estiu, els veïns i veïnes d’Almenara que participen en aquest programa experimental faran una sèrie de sessions o entrevistes personals sobre l’ús de diversos productes tecnològics innovadors. L’objectiu és determinar quins són els més adequats i quines millores cal realitzar en aquests productes.

En aquest estudi d’investigació es busquen tres objectius específics: el desenvolupament d’una metodologia que facilite la selecció, assignació i compra de productes innovadors per a les persones majors a entitats prestadores de serveis; la creació d’un mètode per a la valoració i millora dels productes i serveis per a les persones majors des de la perspectiva de l’envelliment saludable; i la generació de criteris de disseny i assignació de productes i serveis per a majors de 50 anys, basant-se en els resultats de la metodologia de selecció i valoració dels productes i serveis que ofereixen les empreses de la Comunitat Valenciana.

El projecte Majors està cofinançat per l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial i Innovació (IVACE+I) i per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Els resultats dels estudis d’investigació i metodologia es transferiran als centres tecnològics de la Comunitat Valenciana.