La Diputació de Castelló reforça la lluita contra els mosquits després de les pluges registrades

La institució provincial intensifica els tractaments en zones de cria per evitar la proliferació de larves

El Servei de Control de Mosquits de la Diputació de Castelló està intensificant la vigilància i tractament dels focus de cria després de les intenses pluges del passat dilluns a la província. Segons el diputat de Medi Natural, José María Andrés, s’han reforçat els equips d’actuació per respondre ràpidament a l’eclosió de larves de mosquit, especialment en les zones inundables de marjaleria del litoral castellonenc.

Les primeres inspeccions, realitzades 24 hores després de les precipitacions, no han detectat grans embassades en les zones de marjaleria accessibles, tot i que alguns municipis litorals del sud han registrat acumulats superiors a 50 l/m². Malgrat això, s’han iniciat tractaments larvicides en les acumulacions d’aigua detectades, per reduir les poblacions larvàries de mosquits en els primers estadis del cicle vital. Es fa ús d’un larvicida biològic que afecta només a larves de mosquit i mosca negra, sent innocu per a la resta de fauna i flora.

Durant les pròximes setmanes, es continuaran els treballs de vigilància i tractament per minimitzar l’impacte dels mosquits en la població. També s’inspeccionaran les zones urbanes dels municipis litorals i prelitorals, notificant als ajuntaments la situació i assessorant-los en les actuacions necessàries.

La ciutadania és clau en la prevenció, evitant acumulacions d’aigua en propietats privades per reduir la incidència del mosquit tigre, més comú en zones urbanes. El diputat ha subratllat la importància de la col·laboració ciutadana en la lluita contra els mosquits: “En la lluita contra els mosquits hem d’anar tots de la mà, en la mateixa direcció, els ciutadans i les administracions”.