La Diputació de Castelló incidix en la importància del Pacte Blau Europeu per a la gestió de l’aigua a la UE

María Ángeles Pallarés lidera el diàleg europeu sobre resiliència hídrica i digitalització

La Diputació Provincial de Castelló ha instat al Diàleg Local de la UE: Aigua, Europa i Comunitats Resilients, a convertir el Pacte Blau Europeu per a la gestió de l’aigua en realitat.

María Ángeles Pallarés, vicepresidenta de la institució provincial i diputada de l’Oficina de Fons Europeus, ha participat en aquest fòrum a Carcassonne amb líders i experts de la UE i del Mediterrani, com Jordània, Bòsnia, Algèria i el Marroc, per unir esforços cap a una estratègia europea de l’aigua per al període 2024-2029.

Durant el diàleg, organitzat pel Comité Europeu de les Regions i ARLEM, s’han tractat aspectes clau com la governança hídrica, digitalització, innovació i gestió eficient de l’aigua en zones rurals per combatre la sequera que afecta diverses comunitats de la UE, incloent-hi Castelló.

Pallarés ha destacat el problema de sequera a Castelló i el compromís de la Diputació per garantir el subministrament sostenible d’aigua potable als municipis. Ha posat en relleu les mesures estratègiques adoptades per a mantenir l’equitat i l’eficiència en aquest context.

A més, ha compartit les diverses accions de la Diputació per afrontar els reptes hídrics, com la recent inversió de 300.000 euros per a subministrar aigua immediata als municipis afectats, complementant el compromís d’1 milió d’euros per abordar el dèficit hídric a la província.

María Ángeles Pallarés també ha presentat el Pla Director de l’Aigua de la Diputació, un pla ambiciós inspirat en l’enfocament Water Wise de la Comissió Europea, que inclou actuacions en depuradores i digitalització de l’aigua.