La Diputació de Castelló impulsa la conciliació familiar amb ajudes per a la Escola Matinera en 77 municipis de menys de 10.000 habitants

La institució provincial aprova la concessió de més de 575.000 euros per al finançament d’este servei per al present any 2024

La Diputació Provincial de Castelló ha aprovat una inversió de més de 575.000 euros per a 2024, destinada a finançar l’Escola Matinera en 77 municipis amb menys de 10.000 habitants. Aquest servei ofereix atenció infantil per a xiquets d’entre 3 i 12 anys abans de l’inici de les classes, facilitant la conciliació familiar i laboral, segons ha explicat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina.

L’objectiu és subvencionar l’ampliació d’horaris en els centres educatius, permetent als pares deixar als seus fills en el col·legi abans d’anar a treballar. Aquesta mesura beneficia especialment als xicotets municipis que enfronten majors dificultats per a conciliar la vida laboral i familiar, ha destacat Barrachina.

La diputada de Benestar Social, Marisa Torlà, ha afegit que l’Escola Matinera és un servei essencial que s’ha estés en més centres públics de la província i que continuaran treballant per a augmentar el nombre de localitats amb aquest servei. La iniciativa forma part del pressupost 2024 de la Diputació, centrat en l’atenció directa a les persones i la creació d’igualtat i progrés a la província.