Moncofa aconsegueix una subvenció de 200.000 euros per a renovar l’enllumenat públic de la platja

L’Ajuntament de Moncofa va aconseguir l’any 2023 una subvenció de 200.000 euros per a renovar les instal·lacions existents d’enllumenat públic exterior a la platja de Moncofa. Aquesta subvenció prové de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Generalitat Valenciana i forma part d’una línia d’ajudes per a millorar l’eficàcia energètica en els serveis públics.

La subvenció consta d’una ajuda reemborsable bonificada a fons perdut de 100.000 euros, mentre que els altres 100.000 euros s’hauran de retornar, però sense pagar interessos una vegada finalitzades les obres. José María Andrés, primer tinent d’alcalde de Moncofa i responsable de la tramitació de les subvencions, ha assegurat que “gràcies al treball realitzat per l’equip de govern, sol·licitant totes les subvencions en competència amb altres institucions, hem aconseguit una important ajuda per a millorar la tecnologia i canviar les llums LED a Moncofa. D’esta manera, reduirem les despeses en la factura elèctrica i serem més respectuosos amb el medi ambient. Al final, ens concedixen una subvenció de quasi 200.000 €, dels quals la meitat, 100.000€, són a fons perdut i l’altra meitat és per a retornar sense cap mena d’interés”.

José Mª Andrés ha destacat que aquesta subvenció és una aposta de l’Ajuntament de Moncofa per a millorar els serveis que reben els veïns i veïnes abaratint els costos. “La qual cosa suposa una evident eficàcia en la gestió, un estalvi en la factura de la llum, una millora en l’eficiència energètica i una aposta decidida per la innovació i per fer de Moncofa un municipi més sostenible”, ha explicat.