La Guàrdia Civil de València deté als autors dels 21 robatoris en habitatges de Sagunt i Navajas

La Guàrdia Civil de València ha detingut els autors dels 21 robatoris en habitatges de les urbanitzacions de Sagunt (València) i Navajas (Castelló), els quals van arribar a deixar una nota manuscrita donant les gràcies per tot.

Des del 23 de febrer fins al 16 de maig del 2024, Sagunt va patir una onada de robatoris en habitatges, sumant un total de 21 robatoris. Aquests robatoris consistien en la sostracció de televisors, vitroceràmiques, rentadores, forns, mobiliari, coberts, gerros i altres objectes, deixant les cases pràcticament buides, excepte armaris i llits.

Per a fer front a aquesta situació, es van establir dues línies de treball: una d’investigació i una altra de prevenció, amb un operatiu policial per a pal·liar l’increment de robatoris.

Durant la investigació, després de descartar nombroses informacions, es va poder identificar als presumptes autors, dos homes que vivien il·legalment en diferents habitatges. A més, altres cases ocupades il·legalment en els mateixos edificis estaven sent moblades amb els objectes robats.

Als investigadors els va cridar l’atenció que en la majoria dels habitatges robats hi havia sistemes d’alarma vinculats a diferents empreses de seguretat. Tot i això, es van sostreure objectes de grans dimensions, la qual cosa indicava que els lladres havien romàs en els habitatges durant un temps considerable sense que les alarmes detectaren la seua presència.

Una vegada coneguda la identitat dels dos presumptes autors dels robatoris, els agents van descobrir que un d’ells treballava com a instal·lador d’alarmes en una empresa de seguretat, sent així expert en el funcionament dels diferents sistemes d’alarma. En una de les cases, aquest individu va arribar a instal·lar l’alarma i posteriorment, junt amb el seu còmplice, va robar efectes per valor superior a 5.000 euros, coneixent exactament la ubicació dels sensors de moviment i la centraleta.

La Guàrdia Civil ha realitzat dos registres domiciliaris en els municipis de Quartell i Benavites, intervenint nombrosos objectes sostrets en els robatoris investigats i detenint als presumptes autors.

Després d’analitzar els objectes intervinguts, es va descobrir que alguns procedien de robatoris en la localitat de Navajas (Castelló), així com altres indicis que inculpaven als ara detinguts per nous robatoris.

Després dels registres, es van retornar als legítims propietaris tots i cadascun dels objectes intervinguts pels agents en els registres domiciliaris, valorats en més de 55.000 euros, incloent-hi forns, vitroceràmiques, televisors, claus de vehicles, trepants, barres de so, equips de música i un patinet elèctric.

En una de les cases robades, els presumptes autors van deixar una nota manuscrita en què van escriure “Thanks Friend – Gracias por Todo”.

Els detinguts són dos homes de 34 i 35 anys i de nacionalitat espanyola, acusats de 21 delictes de robatori amb força en les coses. El detingut expert en sistemes d’alarma ha ingressat en presó preventiva.

Les diligències han estat lliurades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 5 de Sagunt.