“Moncofa, el nostre orgull” donarà suport al col·lectiu LGTBIQ+

La localitat programa el Dia de l’Orgull el 20 de juliol i suma la pintura d’un mural el pròxim divendres

Moncofa celebrarà el pròxim 20 de juliol el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ amb activitats durant la vesprada. A més, l’Ajuntament ha programat una activitat destinada al públic més jove el dia 28 d’aquest mes que consistirà a elaborar un mural amb el qual commemorar aquesta data.

Així, el Dia de l’Orgull està previst en la plaça dels Cucs amb ambientació musical a càrrec de DJ Set de Zoraida Towers a partir de les 18 hores. Una hora després arrancarà la marxa per la visibilitat de la diversitat en la qual participarà la Colla de Gegants i Cabuts de Moncofa acompanyada de la música de la dolçaina i el tabal. A les 19.30 h tindrà lloc la lectura d’una declaració de Moncofa en favor de la diversitat i els drets LGTBIQ+.

La jornada, que porta per lema ‘Moncofa, el nostre orgull’, culminarà amb el pregó a càrrec de José Mola i, per a finalitzar, l’actuació de Rita Amores, Cristall Ufanós i, de nou, DJ Zoraida Towers.

La localitat posarà punt final així a la programació en suport a la comunitat LGTBIQ+, que arrancarà el dia 28 d’aquest mes amb una activitat enfocada al públic jove. En el marc de l’Estiu Jove, que s’estén del 24 al 28 de juny, les persones que participen aprofitaran l’última jornada d’activitats per a realitzar un mural amb motiu del Dia de l’Orgull. Cal recordar que es tracta d’un programa gratuït enfocat a menors de 12 a 17 anys i que té places limitades.

L’Ajuntament de Moncofa se suma amb les dues propostes a la commemoració d’aquesta data enfocada a la tolerància i respecte. L’agenda d’actes forma part de la Regidoria d’Igualtat que dirigeix María Teresa Alemany.