L’Ajuntament de la Vall d’Uixó inverteix 90.000 euros en el manteniment i millora de col·legis

Aquest estiu es realitzaran diverses obres i al setembre es reprendrà el projecte ‘Pintapatis’ per a fer-los més amables i acollidors

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha destinat 90.000 euros al manteniment i millora de centres educatius, treballs que es duran a terme principalment durant els mesos d’estiu. La regidora d’Educació, Maria Cruces, ha assenyalat que, després de finalitzar el curs escolar amb normalitat i realitzar amb èxit el procés de matriculació, s’aprofitaran les vacances per a millorar els col·legis públics.

Aquest matí, Cruces ha visitat el CEIP Cervantes, on ja s’ha iniciat l’acció ‘Pintapatis’. Aquesta iniciativa de la Regidoria d’Educació proporciona pintura i materials a les escoles per a realitzar projectes de pintura mural en els patis, amb l’objectiu de fer-los més atractius i acollidors. Alguns projectes ja han començat, i altres ho faran al setembre, dins de la programació educativa i pedagògica dels centres.

A més, en el CEIP Cervantes s’instal·laran proteccions en les postes del pati d’infantil aquest estiu per a augmentar la seguretat. Cruces també ha explicat que estan esperant un informe de duplicitat de la Conselleria d’Educació per a reparar unes esquerdes en el passadís, i ha demanat celeritat perquè les obres es puguen realitzar durant les vacances escolars, ja que hi ha una partida de 4.000 euros reservada per a això.

Altres millores inclouen el canvi de tanques i portes d’accés en quatre col·legis, la creació d’una zona d’emmagatzematge en el CEIP La Cova, la reparació de canalitzacions en el CEIP Sant Vicent, i la instal·lació d’una nova cuina en el CEIP La Moleta. En La Moleta també es substituiran les portes del gimnàs i es rehabilitaran els banys, que han sigut vandalitzats en diverses ocasions durant el curs, segons ha lamentat Cruces.

A més d’aquestes importants actuacions, es duran a terme altres menors de manteniment. Cruces ha destacat que aquesta inversió és una aposta per l’educació pública, un pilar fonamental de la societat. Juntament amb els 90.000 euros ja invertits, quedaran 15.000 euros addicionals per a executar altres obres al llarg de l’any, amb l’objectiu de mantenir els col·legis en les millors condicions possibles.

Durant aquest any, també s’han instal·lat alarmes antiincendis en totes les escoles i s’ha subscrit un nou contracte d’alarmes d’accés i antirobatori. La Regidoria ha col·laborat en projectes d’innovació educativa i seguirà recolzant propostes interessants per a l’alumnat, la comunitat educativa i la ciutat, tant en primària com en secundària.