La Diputació de Castelló destina 200.000 euros per millorar la seguretat en el camp

L’objectiu és ajudar als municipis de menys de 3.000 habitants a contractar guardes rurals per a evitar robatoris

La Diputació Provincial de Castelló ha destinat 200.000 euros a ajuntaments sense servei de vigilància i amb més del 30% de la seua superfície cultivada. La institució provincial ha llançat aquesta nova línia de subvencions per a ajudar als municipis de menys de 3.000 habitants a contractar guardes rurals, amb l’objectiu d’evitar robatoris en el camp.

Marta Barrachina, presidenta de la Diputació de Castelló, ha subratllat la necessitat de garantir la seguretat en les explotacions agrícoles, fins i tot en els municipis més petits i amb menys recursos. La Junta de Govern ha aprovat les bases per a la concessió d’aquestes subvencions, que pretenen reforçar el compromís de la Diputació amb el sector agrari i la seguretat en el camp.

L’objectiu d’aquesta convocatòria d’ajudes és augmentar la vigilància, inspecció i control en les zones rurals de la província. Barrachina ha destacat la importància de protegir els agricultors, que treballen per oferir els millors productes de la terra. A més, aquesta línia d’ajudes contribuirà al foment de l’ocupació i al desenvolupament rural, ajudant a fixar població en els municipis més xicotets.

Sergio Fornas, diputat responsable de Sector Primari, ha explicat que la quantia de la subvenció no podrà superar el 100% de les despeses subvencionables, amb un màxim de 12.000 euros per beneficiari. Les subvencions es poden compatibilitzar amb altres ajudes de diverses fonts.

Els criteris per a valorar les sol·licituds inclouen el percentatge de superfície cultivada i el nombre de propietaris afectats. Les sol·licituds es poden presentar dins dels 20 dies naturals posteriors a la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló.