L’I Concurs d’Interpretació Uixó reuneix 50 músics de 25 municipis en La Vall d’Uixó

La primera fase se celebrarà en el Teatre Municipal Carmen Tur el 26 i 27 de juny i la final serà el 6 de juliol

L’I Concurs d’Interpretació Uixó, organitzat pel Ateneu Musical Schola Cantorum amb el suport de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, comptarà amb 50 músics de 25 municipis i 5 províncies. La primera fase se celebrarà els dies 26 i 27 de juny en el Teatre Municipal Carmen Tur, i la final serà el 6 de juliol.

Laura Gómez, de la Schola Cantorum, va destacar que encara que la Vall té una gran tradició musical, no hi havia concursos d’aquest tipus a la comarca ni a la província. L’objectiu és consolidar aquest certamen com un referent nacional.

El concurs té tres categories amb tres finalistes cadascuna, els qui competiran en la final per premis en metàl·lic. El regidor de Cultura, Jorge Marqués, va valorar la música de banda i l’esforç per posicionar a la Vall en el panorama cultural valencià. A més, la Regidoria de Cultura patrocina el premi Amor a les Arts, que s’atorgarà al concursant local amb major puntuació.

El tribunal del certamen està compost per Rafael Grau, Salvador Sebastià i Josep Domínguez, tots directors de bandes reconegudes.