La Vall d’Uixó tindrà un parc aquàtic al 2026

El complex es construirà amb els beneficis de les Coves i inclou tobogans i jocs d’aigua, àrea splash i una zona de picnic

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat públicament el projecte de transformació de la piscina d’estiu de Sant Josep en un parc aquàtic, que estarà acabat en 2026. La inversió de 2.500.000 euros serà assumida amb els beneficis econòmics de l’empresa pública Emsevall, que gestiona les Coves de Sant Josep i per primera vegada ha donat resultats positius.


El complex comptarà amb 5.364 m², dels quals la zona de piscines tindrà 2.328 m² i el quiosc-cafeteria una gran terrassa de 166 m². La piscina gran disposarà de diversos tobogans, la infantil de jocs d’aigua i hi haurà una àrea splash. També hi haurà zones verdes, de solàrium, una àrea de pícnic lliure, vestuaris, banys i espai de magatzem i maquinària.


Entre febrer i març de 2023 es va realitzar una enquesta en línia a la ciutadania, en la qual van participar 1.235 persones. El 80,6% va donar suport a l’opció de transformar les actuals instal·lacions en una piscina d’oci familiar i ús lúdic; i al 78,6% li agradaria que la piscina comptara amb elements de joc (tipus tobogans, aspersors, etc). Així, el projecte recull esta voluntat ciutadana i també té en compte mesures d’estalvi d’aigua i energia i d’integració en el paisatge.