La Diputació de Castelló injecta 300.000 euros per a afrontar la sequera 

La mesura busca garantir el subministrament d’aigua en els municipis més afectats

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha anunciat una injecció econòmica extraordinària de 300.000 euros per als municipis que s’estan proveint mitjançant cisternes d’aigua a causa de la sequera. Aquesta ajuda se suma al milió d’euros ja destinat per la institució provincial per a suplir el dèficit hídric.

Barrachina va convocar als alcaldes dels municipis més afectats per la sequera, com Ares del Maestrat, Benafigos i Canet lo Roig, entre altres, per a discutir les mesures a prendre. Acompanyada pel vicepresident Héctor Folgado i altres responsables, la presidenta va subratllar la prioritat de garantir l’accés a l’aigua, especialment en els municipis xicotets.

La Diputació ha incrementat un 25% la partida destinada a subvencions, aconseguint un milió d’euros, per a fer costat als ajuntaments de menys de 20.000 habitants que necessiten assegurar el subministrament d’aigua potable. Aquestes subvencions cobriran despeses urgents com la reposició de bombaments de pous, reparacions de xarxes i el subministrament mitjançant cisternes.

Les sol·licituds per a aquestes ajudes podran presentar-se en dues fases: fins a l’1 de juliol de 2024 i del 2 de juliol al 15 de novembre de 2024. Barrachina també va fer un anomenat a la racionalitat en el consum d’aigua, destacant la importància d’un ús responsable per a assegurar la seua disponibilitat futura.