Presentat el llibre “100 anys Almenara. Del Lorito a la Corona” de Gerardo Forment Faet

L’Ajuntament d’Almenara ha presentat recentment el llibre “100 anys Almenara. Del Lorito a la Corona” de Gerardo Forment Faet, que repassa la història dels 100 anys de futbol en la localitat amb dades, anècdotes, històries i imatges de les diferents èpoques. La presentació es va realitzar en el marc de la clausura de la temporada de l’Almenara Atlètic i de l’Escola Esportiva Municipal.

El llibre de Gerardo Forment, editat per Reclam Editorial, està escrit en valencià i castellà, i compta amb diversos apartats com “els orígens del futbol” tant en l’àmbit mundial com local, així com l’evolució de l’equip d’Almenara en les seues diferents denominacions. Un altre apartat és el futbol ja en el segle XXI, amb els seus nous reptes i els grans triomfs del conjunt local. També hi ha un capítol dedicat al futbol femení, així com un apartat especial per a fer balanç de la temporada 2023-2024 dels diferents equips de l’Almenara Atlètic i de l’Escola Esportiva Municipal.

El llibre es completa amb una sèrie de salutacions, com la del mateix autor, Gerardo Forment; la de l’alcaldessa Estíbaliz Pérez; la del regidor d’Esports, Lorenzo Vicent; i la del president de l’Almenara Atlètic, Arturo Clement. També s’inclouen dades biogràfiques de jugadors locals com Jaume Domènech, José Vicente Forment, Marta Mateos, Carlos Gracia “Charly” i Ximo Forner. Al mateix temps, també està la lletra de la cançó d’Eva Gómez “L’equip de la vida” així com el poema a “la Corona” de Vicenta Forment Faet.

Els exemplars del llibre de Gerardo Forment sobre els 100 anys de futbol a Almenara es podran adquirir a la regidoria d’Esports, situada en el Molí d’Arròs d’Almenara.

Homenatge i Agradeixements
En el marc de la presentació, es van entregar exemplars del llibre a manera d’agraïment per la seua col·laboració a Cooperativa Agrícola Sant Roc – Caixa Rural Almenara, Harinera del Mar, Alianza Logistics i PlanaETT. També a Jaume Domènech, José Vicente Forment, Marta Mateos, Carlos Gracia “Charly” i Ximo Forner. Finalment, es va realitzar un homenatge a tots els presidents que ha tingut el club de futbol d’Almenara sota les seues diverses denominacions. Eva Gómez i Laura Miñarro van interpretar la cançó “l’Equip de la Vida”.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, va voler agrair a totes les “persones, empreses, entitats, jugadors i jugadores que han fet créixer l’esport del futbol a Almenara al llarg de més de 100 anys d’història”. Al mateix temps, va ressaltar la vàlua i dedicació de persones com Gerardo Forment i el president de l’Almenara Atlètic, Arturo Clement, que no sols han dedicat la seua vida al futbol, sinó també a fomentar-lo al costat d’altres esports, amb grans iniciatives i col·laborant sempre en pro de l’esport local.