Inicien les jornades de portes obertes en la Torre Bivalcadim del Castell d’Almenara

Aquest cap de setmana han començat les jornades de portes obertes en les quals els veïns, veïnes i visitants d’Almenara poden conéixer la Torre Bivalcadim del Castell d’Almenara, coneguda popularment com l’Agüelet, una vegada han acabat les obres de restauració i recuperació d’aquesta.

Al voltant de 80 persones, que van formalitzar la seua inscripció prèvia gratuïta, han passat per la Torre Bivalcadim per a conéixer de la mà d’un dels encarregats del projecte de restauració, José Francisco Albelda (Arqueocas), tota la història de la Torre, però també el procés de restauració i el perquè de les actuacions dutes a terme. Les visites guiades s’estan realitzant en grups reduïts a causa de les dimensions de l’interior de la Torre.

La Torre Bivalcadim en aquestes jornades de portes obertes es pot recórrer de mode semblant a com es feia durant època renaixentista a través d’escales de mà per a accedir des de l’exterior a primera planta i des d’aquesta al seu torn accedir mitjançant altres escales a l’aljub de la planta baixa i a la coberta, zona on els visitants podran gaudir de l’experiència de visualitzar tot el paisatge a través dels merlets del parapet defensiu.

La intenció de l’Ajuntament d’Almenara és convertir en habituals aquestes visites guiades, per la qual cosa a partir d’octubre hi haurà una visita guiada mensual fins a final d’any, que es prolongaran en el temps en cas que hi haja demanda.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Almenara està preparant per a després de l’estiu una reunió informativa en el Saló de Plens de l’Ajuntament d’Almenara en la qual es mostrarà tota l’actuació duta a terme i es comptarà el procés de restauració i recuperació per a totes les persones interessades.