La Vall d’Uixó inicia una campanya de conscienciació sobre la recollida dels excrements de les mascotes

A més del projecte creatiu s’augmentaran els controls per a sancionar a les persones que no els recullen

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha llançat una campanya de conscienciació sobre l’obligatorietat de recollir els excrements de les mascotes de la via pública. A través d’un projecte creatiu amb elements gràfics i comparacions molt fàcils d’entendre, es dirigeix a les persones que tenen gossos “perquè la brutícia que deixen les caques de gos és un problema comú en tota la ciutat”, ha explicat el regidor de Sanitat i Benestar Animal, Jorge García.

La campanya apel·la a la responsabilitat i el civisme per garantir la convivència entre persones i animals a la via pública. García ha assenyalat que aquesta és una de les queixes “en què més coincideixen les associacions veïnals”, especialment pel que fa a les proximitats d’espais verds, camins o accessos a rutes de muntanya. En aquestes zones, encara que siguen de terra o sòl vegetal, també és obligatori recollir els excrements.

En aquest sentit, el regidor ha remarcat que “les persones que tenim la sort de gaudir de la companyia, l’estima i l’afecte d’una mascota” també “hem de ser cívics i complir amb la nostra responsabilitat de recollir els excrements i netejar els orins”. És una qüestió de “respecte per la ciutat, per les altres persones i pels propis animals, perquè ells no poden recollir-los”.

Les conseqüències de no fer-ho són la mala imatge i la brutícia a la via pública, l’exposició a malalties i les sancions econòmiques. Així, juntament amb la campanya de sensibilització, també s’augmentaran els controls “perquè les persones que no compleixen siguen multades per no complir amb l’ordenança municipal”.

A més, s’han realitzat tallers als col·legis públics “per fer conscients els xiquets i xiquetes de la responsabilitat i les obligacions que comporta tenir un animal de companyia, a través de jocs i contes”. Alguns centres han instal·lat cartelleria feta pel propi alumnat demanant civisme.

Cal destacar que a la Vall d’Uixó hi ha 3.500 gossos censats oficialment. Això equival a gairebé un 10% de la població de la ciutat, per la qual cosa és necessari el civisme per a conviure en societat. El regidor de Benestar Animal ha recordat que totes les persones que censen la seua mascota a l’Ajuntament reben gratuïtament una ampolleta per netejar orins o un guardabosses.