Nules inicia un programa de neteja de parcel·les rústiques

Es vol reduir al màxim la quantitat de finques en situació d’abandó i possibilitar posar-les en producció

L’Ajuntament de Nules ha iniciat un programa de neteja de parcel·les rústiques amb l’objectiu de reduir al màxim la quantitat de finques abandonades.

Des de la regidoria d’Agricultura s’insta els propietaris a netejar les seues parcel·les eliminant la vegetació existent amb trituradora per evitar el risc d’incendi o la proliferació de plagues a les parcel·les veïnes. “Després de la inspecció corresponent, volem evitar que aquestes parcel·les es convertisquen en refugis de conills, garses o senglars, per això farem complir l’ordenança municipal perquè es mantinguen netes”, explica el regidor César Estañol.

L’Ordenança Municipal reguladora dels Usos i Costums del Medi Rural de Nules obliga els propietaris a mantenir els seus terrenys en condicions de seguretat i salubritat, establint la necessitat d’escometre o promoure els treballs de desbrossament i neteja, així com la retirada d’arbrat de cultiu abandonat i restes d’escombraries, a més del seu posterior manteniment. Fins i tot s’ofereix un preu públic perquè el consistori realitze aquests treballs.

Aquest programa també ofereix la possibilitat d’inscriure les parcel·les en el Banc de Terres de l’Ajuntament per facilitar el contacte amb persones interessades en llogar-les per a l’explotació agrícola.

L’objectiu final és aconseguir que les finques abandonades passen a estar en producció. “Sabem que hi ha més demanda que oferta de parcel·les, per tant, no té sentit que hi haja finques abandonades quan hi ha gent interessada a posar-les en producció. Si els propietaris no volen inscriure les seues parcel·les en el Banc de Terres, com a mínim han de netejar-les per evitar els danys que provoca el seu abandó.”assenyala Estañol.