Marta Barrachina garantix la depuració d’aigües a l’interior de la província amb la inversió d’11 milions d’euros en 15 depuradores

La presidenta visita les obres de l’estació depuradora Benlloc-Vilanova d’Alcolea

La dirigent provincial, Marta Barrachina, ha visitat aquest matí les obres de l’estació depuradora Benlloc-Vilanova d’Alcolea. Aquesta és una de les 15 actuacions que es completaran abans de gener de 2026, i que la presidenta ha destacat com a fonamentals per als municipis. “La Diputació ha d’arribar on altres no arriben i ajudar els més petits a garantir els seus recursos hídrics, perquè viure a l’interior ha de ser una oportunitat”, ha dit Barrachina.

La presidenta ha remarcat la importància de garantir els recursos hídrics per als 135 municipis de la província. “L’aigua és una competència pròpia i un gran repte per a la Diputació. El cicle integral de l’aigua és un dels eixos del nostre govern i ho demostrem amb fets”, ha afegit.

Les 15 actuacions, amb un pressupost de diversos milions d’euros compartit entre la Diputació i la EPSAR, inclouen obres com la reforma i ampliació de l’estació depuradora de Benlloc, que tractarà un cabal diari de 575 m³. Les obres tenen un termini d’execució de 7 mesos i es duran a terme en una parcel·la de 5.200 m².

A més de Benlloc, es treballa en la depuradora de Cabanes i Alcudia de Veo. Altres tres projectes estan adjudicats: el bombeig de Vilanova d’Alcolea a Benlloc, l’estació depuradora de Vallibona i una estació de bombeig a Higueras. Nou actuacions més estan en procés de licitació, beneficiant municipis com Torralba del Pinar, Villamalur, Palanques, Olocau del Rey, Todolella, Villores, Sacañet, Santa Magdalena i Cinctorres.

Barrachina ha conclòs que aquestes actuacions beneficiaran quinze municipis de l’interior, millorant el benestar dels seus veïns i reforçant la raó de ser de la Diputació.