Marcelo Díaz dona l’escultura ‘Barri del Sud’ al centre social del Toledo de La Vall d’Uixó

L’obra simbolitza l’acollida per part del barri a moltes famílies d’altres parts del país el segle passat

L’escultor i poeta Marcelo Díaz ha donat al centre social de Toledo la seua obra ‘Barri del Sud’, realitzada amb diferents tipus de fusta. Marcelo Díaz, originari de la província de Toledo, recorda amb aquesta obra com el barri Toledo de la Vall d’Uixó va acollir moltes persones d’altres parts del país el segle passat.

L’escultura simbolitza l’arribada d’una família al barri, que, en trobar treball i llar, cridava a altres familiars i coneguts perquè també hi trobaren suport. Aquesta és la història de moltes famílies del barri Toledo, un barri caracteritzat per l’acolliment i la integració.

Díaz, a més de ser escultor i poeta, és mestre, professor de secundària i inspector d’educació ja jubilat. En la seua carrera va apostar per la innovació educativa i va mantenir una estreta relació amb el col·legi del barri Toledo, ubicat en l’actual centre social i CRISOL.

Amics de la Vall, en col·laboració amb la Regidoria de Serveis Socials, ha organitzat l’exposició i l’emotiu acte de lliurament de l’obra, al qual han assistit les associacions de veïns i jubilats del barri i els usuaris del CRISOL.