Almenara presenta “100 anys Almenara. Del Lorito a la Corona”, el llibre de Gerardo Forment en l’Estadi Municipal de la Corona

L’obra repassa la història del futbol local amb dades i anècdotes

L’Ajuntament d’Almenara ha presentat a l’Estadi Municipal de la Corona el llibre “100 anys Almenara. Del Lorito a la Corona” de Gerardo Forment Faet, que repassa la història del futbol local amb dades, anècdotes, històries i imatges. La presentació es va fer durant la clausura de la temporada de l’Almenara Atlètic i de l’Escola Esportiva Municipal.

El llibre, editat per Reclam Editorial, està escrit en valencià i castellà, i inclou capítols sobre els orígens del futbol, l’evolució de l’equip d’Almenara, el futbol femení, i la temporada 2023-2024. També compta amb salutacions de l’autor, l’alcaldessa Estíbaliz Pérez, el regidor d’Esports Lorenzo Vicent i el president de l’Almenara Atlètic, Arturo Clement. Inclou biografies de jugadors locals i la lletra de la cançó “L’equip de la vida” d’Eva Gómez i un poema de Vicenta Forment Faet.

Els exemplars es poden adquirir a la regidoria d’Esports al Molí d’Arròs d’Almenara.

Homenatge i agraïments

Es van entregar exemplars del llibre a Cooperativa Agrícola Sant Roc-Caixa Rural Almenara, Harinera del Mar, Alianza Logistics, PlanaETT, i als jugadors Jaume Domènech, José Vicente Forment, Marta Mateos, Carlos Gracia “Charly” i Ximo Forner. Es va fer un homenatge a tots els presidents del club de futbol d’Almenara. Eva Gómez i Laura Miñarro van interpretar la cançó “l’Equip de la Vida”.

L’alcaldessa Estíbaliz Pérez va agrair a totes les persones i entitats que han fet créixer el futbol a Almenara al llarg de més de 100 anys. Va destacar la dedicació de figures com Gerardo Forment i Arturo Clement en fomentar l’esport local.

Després de la presentació, la clausura de la temporada va continuar amb partits de futbol i un sopar de “pa i porta” amb la projecció del partit Espanya-Itàlia de l’Eurocopa.