Les organitzacions agràries es concentren demà per a protestar contra la gestió de la Conselleria d’Agricultura

Les organitzacions agràries de la Comunitat Valenciana, la Unió Llauradora i Ramadera, l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) i CCPV-COAG, realitzaran demà divendres 21 de juny una concentració de protesta conjunta, a partir de les 11 hores, davant les portes de la Conselleria d’Agricultura a València per a expressar el seu malestar per “la mala gestió en aquest primer any de legislatura de l’equip de Conselleria dirigit per Vox, basada en bones paraules però concretada en pocs fets i realitats”.

Les organitzacions agràries consideren que la Conselleria d’Agricultura és en aquests moments un organisme “ineficaç, ineficient i irrellevant en el conjunt de la Generalitat” i advoquen per un “major suport i una millor gestió perquè el sector agrari i el món rural de la Comunitat Valenciana requereixen unes polítiques i un suport econòmic que faça eixir de la crisi a la major part de cultius i sectors ramaders”.

AVA, LA UNIÓ i CCPV-COAG reclamen, entre altres coses, una agilització de les ajudes promeses, però no publicades ni concedides, i mesures urgents per a mitigar els efectes de la sequera, com l’establiment d’una línia d’ajudes per a compensar la pèrdua de rendiments en els sectors més afectats com la vinya, raïm de taula, olivar, fruita seca, fruites d’os, cereal, ramaderia extensiva i apicultura; així com per a les entitats de reg per l’augment del cost energètic.