El GEAS i EREIM de la Guàrdia Civil han realitzat una jornada d’anàlisis i valoració de riscs en l’interior de les Coves de Sant Josep de La Vall d’Uixó

L’objectiu d’aquesta pràctica és minimitzar qualsevol risc d’accident, així com coordinar un protocol d’actuació en cas d’evacuació d’emergència

El GEAS (Grup d’Especialistes en Activitats Subaquàtiques) i l’EREIM (Equip de Rescat Especial d’Intervenció en Muntanya) de la Guàrdia Civil, amb seus a València i Ontinyent, han realitzat una jornada d’anàlisi i valoració de riscos a les coves de Sant Josep a La Vall d’Uixó.

L’objectiu de la inspecció, que es va dur a terme el 17 de juny, era minimitzar els riscos d’accidents i analitzar els procediments d’evacuació en cas d’emergència. L’activitat va comptar amb la participació conjunta del GEAS, especialitzat en missions subaquàtiques, i l’EREIM, experts en microvoladures i rescats espeleològics.

Les coves tenen una part turística i una altra reservada per a exploracions de bussejadors civils. Davant possibles incidents, els agents van considerar necessari realitzar aquesta jornada de pràctiques i anàlisi juntament amb el personal de la gruta i una empresa multiaventura de Figueroles (Castelló) que col·labora en activitats a l’interior de les coves.