Dos universitats realitzaran prospeccions subaquàtiques en els estanys d’Almenara per a buscar restes prehistòriques de fa 8.000 anys

Ahir es va dur a terme unes immersions prèvies a les actuacions que es faran a partir del 15 de juliol

Ahir es va dur a terme immersions prèvies als Estanys d’Almenara en preparació per a la campanya de prospeccions subaquàtiques que començaran el 15 de juliol. Els investigadors de la Universitat de València i la Universitat Autònoma de Barcelona buscaran restes arqueològiques de fa 8.000 anys, així com d’altres èpoques com la romana o la medieval.

L’objectiu d’aquestes immersions preliminars és identificar els punts d’interés per a les prospeccions, basant-se en les campanyes dels anys setanta que van descobrir restes de les èpoques romana i medieval. Les actuacions compten amb les autoritzacions necessàries de la Conselleria de Medi Ambient.

Oreto García Puchol, coordinadora del projecte, ha explicat: “Buscar restes de l’època prehistòrica per a obtenir informació sobre l’hàbitat, la cultura, l’economia i el mode de vida dels últims caça-recol·lectors abans de l’arribada de l’agricultura i la ramaderia”. Destaca que les restes subaquàtiques poden estar millor conservades, permetent fins i tot la recuperació de matèria orgànica.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha subratllat la importància de conéixer el passat i ha agraït la implicació dels equips de les universitats. La investigació, coordinada per experts de diverses institucions, compta amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Almenara, així com l’autorització de la Conselleria de Medi Ambient.