El Consorci Provincial de Bombers millora la capacitat de resposta en possibles intervencions a realitzar en inundacions o riuades

La formació dirigida a la totalitat dels bombers professionals ha incidit en el rescat de persones en aigües en moviment

El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló ha millorat la seua capacitat de resposta en possibles intervencions a realitzar en inundacions o riuades. Amb l’objectiu de millorar la capacitat de resposta a l’hora d’intervindre en actuacions que requereixen el rescat de persones en aigües en moviment com a inundacions o riuades, posant l’accent principalment en rescats en èpoques de fortes pluges, s’ha dut a terme un curs de formació dirigit a la totalitat de bombers professionals.

Així ho ha explicat el diputat de Bombers, David Vicente, qui ha ressaltat la importància d’este curs formatiu, el qual ha consistit en 10 jornades teoricopràctiques. “És molt important que els bombers de la institució provincial estiguen preparats per a fer front a esta mena d’actuacions que puguen donar-se en qualsevol part de la província i en qualsevol moment de l’any”, ha expressat el diputat provincial.

Durant el curs, que s’ha celebrat a la localitat de Montanejos, s’ha impartit la formació en horari remunerat fora de guàrdia. En la formació, s’han posat en pràctica tècniques de progressió i seguretat a aplicar en possibles intervencions en aigües vives, com les que es puguen produir en qualsevol dels rius i barrancs que discorren per la província, especialment en rescats en èpoques de fortes pluges.

David Vicente ha destacat que estes pràctiques formatives s’han realitzat amb el nou equipament de rescat en aigües braves que el Consorci Provincial ha adquirit recentment i amb el qual ja compten tots els quatre parcs de bombers professionals. “Fins ara, este material específic només estava disponible en la Unitat de Rescat Aquàtic (URA)”, ha ressaltat el diputat provincial.

Cal tindre en compte que, a vegades, coincideixen diverses situacions de rescats que, per simultaneïtat o per tipologia, no són atesos pel URA. D’ací la importància d’esta mena de formació perquè puguen actuar les dotacions de bombers de guàrdia en qualsevol dels parcs.

Amb tot, es tracta de millorar la resposta i la seguretat de tots els bombers davant situacions de rescats diversos, com per exemple en els episodis de DANA que pateix regularment la província, millorant la formació de tota la plantilla tant en l’eficàcia de la intervenció com en la seguretat dels intervinents.