La Guàrdia Civil deté 7 persones en l’Operació PLEHRA a La Ribera de Cabanes

L’operació ha desmantellat una organització criminal dedicada al cultiu i elaboració de drogues i la defraudació de fluid elèctric

En primer lloc, es va procedir a la detenció de dos homes i es va confiscar una furgoneta que transportava més de 27 quilograms de marihuana, camuflada entre restes de brossa per dificultar-ne la detecció.

Posteriorment, es va realitzar una registre degudament autoritzat en un immoble situat a La Ribera de Cabanes, on es van trobar al voltant de 770 plantes de marihuana en diferents estats de floració, així com bosses amb picadura de cabdell de la mateixa droga. En aquesta actuació, es va procedir a la detenció de tres persones més, incautant-se també un vehicle tot terreny i material industrial dedicat al cultiu de marihuana, valorat en més de mig milió d’euros.

L’immoble estava rodejat de càmeres de seguretat que transmetien les imatges en directe a tots els membres de l’organització per detectar presència policial. A més, per no cridar l’atenció de les companyies elèctriques pels alts consums, els focus amb els quals es cultivava la marihuana disposaven de tecnologia LED.

Els guàrdies civils van tenir constància que dues persones de l’organització havien marxat fora de la província, per la qual cosa es van sol·licitar ordres de cerca i captura que van donar com a resultat la detenció d’una d’elles per part del Cos Nacional de Policia a l’aeroport Josep Tarradellas de Barcelona, quan intentava fugir del país, així com la detenció de la segona persona per la Guàrdia Civil de Fraga (Osca) en aquesta localitat.

Les diligències instruïdes, juntament amb els detinguts, van ser entregades als Jutjats de Castelló, que van decretar l’ingrés a presó de cinc d’ells.